Avoinna

Avoinna:

ma - ke 9 - 17

to - pe 9 - 16

la suljettu

 

 

 

 

 

 

 

Puhelinnumero (02) 546 7224

Palvelumme

Asiakasrekisteri

Voit liittyä asiakasrekisteriimme, jonne tallennamme sinua koskevat henkilötiedot sekä suurempaan korvaukseen oikeuttavat sairausnumerot ja mahdolliset allergiat. Näin asioiminen apteekissamme on sinulle entistä vaivattomampaa. Mikäli Kela-kortissasi tapahtuu muutoksia, niistä on hyvä ilmoittaa meille. Ainoa tietolähteemme ja suostumuksen antaja sinua koskevissa asioissa olet sinä itse.

Kanta-asiakkuus

Tarjoamme kanta-asiakkaillemme 5 %:n alennuksen kaikista itsehoitotuotteista. Kanta-asiakkaaksi voit liittyä apteekissamme ja tulevaisuudessa myös näiden www-sivujen kautta.

Lääkekatto/Kattokorvaus

Kelan korvaamista lääkkeistä saa sairausvakuutuslain mukaisen korvauksen vasta, kun korvattavien lääkkeittesi kustannukset ylittävät vuodessa 50 euroa. Alkuomavastuumenettely koskee kaikkia aikuisia, mutta vasta sen vuoden alusta, jolloin henkilö täyttää 19 vuotta. Alkuomavastuu kerryttää lääkkeiden vuosiomavastuuta. Molemmat omavastuut nollaantuvat vuoden vaihtuessa.

Peruskorvattavien lääkkeiden korvaus on 40 prosenttia. Alempi erityiskorvaus on 65 %. Kokonaan korvattavien (100 %) lääkkeiden reseptikohtainen omavastuu on 4,50 €.

Vuonna 2020 vuosiomavastuu eli ns. lääkekatto on 577,72 €. Vuosiomavastuun ylittävien lääkkeiden omavastuu on 2,50€. Kela kerää kaikkien korvattavien lääkkeiden summat ja tiedottaa asiakasta kirjeitse, kun vuosiomavastuu on täynnä. Apteekki saa tiedon myös Kelasta, kun asiakkaan reseptejä käsitellään omavastuun ylityttyä.

 

Lääkekorvaukset

Lääkkeiden hintojen pitää lääkelain mukaan olla kaikissa apteekeissa samat. Lääkkeissä noudatetaan valtioneuvoston lääketaksan hinnoittelua. Reseptilääkkeen hintaan vaikuttavat lisäksi Kelan lääkekorvaukset ja lääkevaihto. Sotaveteraaneille myönnetään lakisääteisesti kymmenen prosentin alennus peruskorvattavista reseptilääkkeistä ja itsehoitolääkkeistä. Lääkekorvauksen saat apteekissa esittämällä Kela-kortin.taveteraaneille myönnetään lakisääteisesti kymmenen prosentin alennus peruskorvattavista reseptilääkkeistä ja itsehoitolääkkeistä. Lääkekorvauksen saat apteekissa esittämällä Kela-kortin.

Korvausluokat Korvataan
Peruskorvattavat 35%
Alempi erityiskorvaus 65%
Ylempi erityiskorvaus 100% asiakkaan osuus: 3 euroa/lääke

Vuotuinen omavastuuraja kalenterivuonna 2014 on 610 euroa. Kela korvaa tämän jälkeen hankkimiesi lääkkeiden kustannukset kokonaan 1,50 euron lääkekohtaisen omavastuun jälkeen.

Neuvomme mielellämme lääkekorvauksiin liittyvissä asioissa.

Lääkeneuvonta

Toimitamme reseptilääkkeet sinulle turvallisesti ja ripeästi. Opastamme sinua myös käyttämään lääkkeitä oikein, jotta lääkehoitosi olisi tarkoituksenmukaista. Kerromme Kela-korvauksista ja pyrimme löytämään sinulle sekä lääkityksesi että Kela-korvauksen kannalta sopivimmat, yhdellä kertaa ostettavat lääkemäärät.

Lääkevaihto

Mikäli lääkkeesi on vaihdettavissa edullisempaan valmisteeseen, ehdotamme apteekissa aina lääkevaihtoa. Myös joillakin itsehoitolääkkeillä on edullisempia vaihtoehtoja, joista apteekissa kerromme mielellämme.

Lääkkeiden hävittäminen

Kotitalouksien lääkejätteet voi toimittaa veloituksetta apteekkiin hävitettäväksi. Kaikki lääkejätteet voi tuoda alkuperäisissä lääkepakkauksissa. Muista kuitenkin erottaa elohopeakuumemittarit ja jodipitoiset lääkkeet (mm. Jodix-tabletit ja Betadine-tuotteet) muista lääkkeistä. Lääkejätteet toimitetaan turvallisuussyistä apteekista aina ongelmajätelaitokselle.

Terveydeksi!-lehti

Terveydeksi!-lehti on Apteekkariliiton jäsenapteekkien ilmainen asiakaslehti, jonka tavoitteena on välittää luotettavaa tietoa terveyden edistämisestä, sairauksien hoidosta ja ennaltaehkäisystä, lääkkeistä ja niiden oikeasta käytöstä sekä apteekkipalveluista. Korkeatasoinen Terveydeksi!-lehti on Suomen luetuimpia asiakaslehtiä, joka ilmestyy neljä kertaa vuodessa. Hae ilmainen Terveydeksi!-lehti apteekistamme!

Yhdyshenkilöt

Koulutamme itseämme jatkuvasti ylläpitääksemme ammattitaitoamme ja voidaksemme toimia asiakkaan parhaan edun mukaisesti. Henkilökunnassamme on asiantuntevat yhdyshenkilöt diabetes-, astma- ja sydänpotilaille, joille voimme erityisesti tarjota ajankohtaista tietoa sairauksista ja niiden hoidosta.

Terveydeksi.fi -uutiset

Skaffarinkatu 1 • 32800 Kokemäki • (kartta) • SIWA
puh: (02) 546 7224 • fax: (02) 546 7210 • peipohja(at)apteekit.net